Oranjepark (Zomerterras)
images/eventmanager/venues/oranjepark.PNG

Het Hof is niet zomaar een gewoon stadspark. Het is een echte ‘eminence grise’. Typische kenmerken van landschapsarchitectuur uit de Renaissance, de Gouden Eeuw en de late 19e eeuw bepalen het aanzien van ’t Hof vandaag. Tijdens de recente renovatie stonden dan ook de eeuwenoude geschiedenis van het park en de grote culturele waarde ervan centraal.
Generatie op generatie heeft in dit vier eeuwen oude park de eendjes gevoerd, beukennootjes gezocht op de Hogelaan en de traditionele zondagswandeling gemaakt. Men heeft er gesleed, geschaatst en ‘de beesten gevoerd’ in de dierenwei. Een levend, groen monument waaraan menig Vlaardinger zijn of haar eigen herinneringen heeft.
De één heeft er in de jaren ‘30 zandtaartjes gebakken in de ‘Sahara’, de grootste zandbak van de stad, de ander heeft er, in een verliefde bui, een hart in een eeuwenoude beuk aan de Hogelaan gekerfd. De stelletjes die elkaar hebben gevonden tijdens één van de vele festiviteiten die – ook vroeger al – in het Hof werden gehouden, zijn niet te tellen. Ook de jongere generatie denkt met plezier terug aan de ‘Hof van Spektakel’-openluchtfestivals en de ‘Zomerterrassen’ die ondertussen niet meer weg te denken zijn uit het Vlaardingse culturele  leven.

Hofsingel
3134AE Vlaardingen
Contact:

Geen evenementen

ADVERTENTIES

Hier kon uw advertentie staan.

Geinteresseerd? Neem contact op met Barflyer voor een prijsopgave.

Eénvoudig en makkelijk.

Klik hier

COUNTDOWN

QUIZNIGHT
The Irish Pub
2019-04-02 om 20:00 uur
Te volgen over
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

NIEUW BINNEN

DJ
Eetcafé d'Oude Stoep
13-04-2019 om 22:30 uur
The Band Band
Muziekcafé de Hommel
02-05-2019 om 20:00 uur
DJ
Eetcafé d'Oude Stoep
12-04-2019 om 22:30 uur
didge cafe
Muziekcafé de Hommel
28-04-2019 om 12:00 uur
LEO YDO discoavond
Muziekcafé de Hommel
27-04-2019 om 20:30 uur
Facebook

BARFLYER PAGE

data-tabs="
Facebook

HVL Module Slider Login

LogIn
LogIn
Template by JoomlaShine